Ford og Google indgår stort samarbejde om digitale løsninger i Fords biler

02-02-2021

Ford og Google løfter sløret for et unikt strategisk partnerskab, der tager Fords biler og online-tjenester til et nyt niveau. Som en del af det nye 6-årige partnerskab, der begynder i 2023, vil millionvis af Ford- og Lincoln-biler fremover være understøttet af Android med Googles apps og tjenester indbygget.


For at sikre kontinuerlig innovation etablerer Ford og Google en ny dedikeret samarbejdsgruppe ved navn Team Upshift. Team Upshift vil udnytte begge parters ekspertiseområder, danne fundamentet for personaliserede brugeroplevelser og udvikle nye datadrevne løsninger. Team Upshift forventes at arbejde med vidt forskellige projekter, der bl.a. vil spænde fra at udvikle nye måder at købe Ford-biler på til at tilbyde nye datadrevne ejerskabsløsninger m.m.


"Vi er lige nu i gang med den mest omfattende transformation i Fords historie med elektrificeringen af vores biler, nye digitale features og selvkørende teknologier. Vores nye og omfattende samarbejde med Google giver os helt nye kræfter på innovationsfronten, der for alvor vil modernisere vores forretning og give vores kunder bedre produkter end nogensinde,” udtaler Jim Farley, Fords administrerende direktør.


"Ford har i næsten 120 år sat barren for innovation i bilindustrien, lige fra samlebåndet dengang til de nyeste førerassistanceteknologier i dag. Vi er stolte af dette nye partnerskab, og vi vil anvende det ypperste fra vores verdensførende platforme på kunstig intelligens, dataanalyse og cloud-løsninger til at transformere Fords forretning og tilbyde nye bilteknologier, der vil give kunderne endnu mere sikkerhed på vejen og endnu bedre tilkobling til omverdenen,” udtaler Sundar Pichai, administrerende direktør for Google og Alphabet.


Google vil være Fords foretrukne cloud-udbyder og vil allerede senere i 2021 hjælpe Ford med at udnytte Google Clouds avancerede AI-, machine learning- og dataanalyseteknologier til at sætte skub i bilproducentens digitale transformation. Med Google Cloud vil Ford bl.a.:


  • Yderligere forbedre kundeoplevelsen med differentierede teknologier og personaliserede tjenester.
  • Fremskynde moderniseringen af Fords produktudvikling, bilproduktion og forsyningskæde, herunder udforske hvordan vision AI kan bruges til at uddanne produktionsmedarbejdere og optimere produktionen på Fords samlefabrikker.
  • Accelerere implementeringen af datadrevne forretningsmodeller, så kunder kan modtage direkte notifikationer om fx service og andre relevante informationer.

Ford og Google har en fælles vision om at levere lettilgængelig, mere sikker og mere effektiv online-tilkobling af biler, som minimere førerens distraheringer under kørslen. Fords kunder vil dermed også løbende have de nyeste teknologier til rådighed med trådløse online-opdateringer.


Fra 2023 vil både Ford- og Lincoln-kunder kunne drage fordel af Googles unikke digitale løsninger. Disse bygger på Googles styresystem Android, som bl.a. består af verdensførende apps og kort- og stemmestyringsteknologier, herunder:


  • Google Assistant, der giver avanceret stemmestyring, så føreren kan holde øjnene på vejen og hænderne på rattet.
  • Google Maps som bilens primære navigationssystem, så man kan nå sin destination endnu hurtigere med direkte informationer om trafikken i realtid, automatisk ruteændring m.m.
  • Google Play, der giver adgang til ens foretrukne apps med et stort udvalg af musik, podcasts, lydbøger og meget mere. Googles apps vil være optimerede til at indgå som en integreret del af Fords biler.

Android vil som integreret styresystem også give både Ford og tredjepartsudviklere mulighed for at udvikle egne apps, der løbende forbedrer hele ejer- og brugeroplevelsen i Fords biler


”Vi bestræber os intensivt på at udvikle uundværlige produkter og løsninger, der er unikke for Ford. Og det vil vores nye samarbejde bane vejen for med Googles apps og tjenester i verdensklasse,” udtaler Farley.


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn


Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Gunner Due Biler A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Gunner Due Biler A/S